17 december 2012

Ringtillverkning

Många är intresserade hur det går till att göra en ring så här kommer en kortfattad version av tillverkning av en ring med diamanter.

Jag börjar med att dra ut en plans som i detta fallet ska göras 2mm hög och 10 mm. bred Ringen ska vara doserad så undersidan ska vara 5mm. 

För att göra ringen rund slår man ut guldet med en ringpinne, redan innan man slår ringen rund har jag filat den doserad & sågat den i rätt längd så den passar kundens finger.
Nästa steg är att löda ihop ringen och sedan slå den ytterligare på ringpinnen så den blir helt rund & jämn.

För att ringen inte ska bli för bred och att det ska bli lite kontraster gör jag tre plattåer som stenarna ska fattas i.
Nu är det tid för borra hålen där stenarna ska sitta, stenarna i denna ring är olika stora så jag får anpassa hålet efter varje sten.
När varje sten passar bra i hålet är det tid för att böra fatta stenarna, stenarna sätts fast genom att sticka upp tjörn som pressar stenarna på plats.


När stenarna sitter fast måste jag "skära" bort överbliven metall för att stenarna ska komma till sin rätt. Detta arbeta är krävande då dels att det är väldigt små detaljer och att det ska bli jämna & fina linjer.

Sedan tar jag en bollstickel och gör tjörnen runda så att dom blir jämna små kulor.

Det sista jag gör är att blankpolera hela ringen och tvätta den!

/Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar