28 december 2012

Kombinera din egen ring från Edblad!

Edblads vacka ringar i stål kan kombineras i en oändlighet och lika mycket kan du förändra ditt smycke. Välj själv dina favoriter och sätt ihop din egna ring på Sobling.se!
Här kommer lite inspiration att ta del av på traven, smyckerna köper du på Sobling.se


Vacker kombination, Square Ring Star Gold 299kr, Square Ring Star Steel 299kr och Square Ring Line 349kr  


Square Ring Star Gold 299kr


Square Ring Star Steel 299kr


Square Ring Line 349kr


Square Ring Puck Stardust 349kr


Square Ring Minerva 299kr


17 december 2012

Ringtillverkning

Många är intresserade hur det går till att göra en ring så här kommer en kortfattad version av tillverkning av en ring med diamanter.

Jag börjar med att dra ut en plans som i detta fallet ska göras 2mm hög och 10 mm. bred Ringen ska vara doserad så undersidan ska vara 5mm. 

För att göra ringen rund slår man ut guldet med en ringpinne, redan innan man slår ringen rund har jag filat den doserad & sågat den i rätt längd så den passar kundens finger.
Nästa steg är att löda ihop ringen och sedan slå den ytterligare på ringpinnen så den blir helt rund & jämn.

För att ringen inte ska bli för bred och att det ska bli lite kontraster gör jag tre plattåer som stenarna ska fattas i.
Nu är det tid för borra hålen där stenarna ska sitta, stenarna i denna ring är olika stora så jag får anpassa hålet efter varje sten.
När varje sten passar bra i hålet är det tid för att böra fatta stenarna, stenarna sätts fast genom att sticka upp tjörn som pressar stenarna på plats.


När stenarna sitter fast måste jag "skära" bort överbliven metall för att stenarna ska komma till sin rätt. Detta arbeta är krävande då dels att det är väldigt små detaljer och att det ska bli jämna & fina linjer.

Sedan tar jag en bollstickel och gör tjörnen runda så att dom blir jämna små kulor.

Det sista jag gör är att blankpolera hela ringen och tvätta den!

/Martin

7 december 2012

Familjehänge med din gravyr!

Nya familjehängen från OdenGuld finns på SoBling.se!

Snyggt robust hänge i silver med ett 18K guldhjärta eller glittrande stenar. Gör smycket unikt och personligt, välj gravyren själv på ditt smycke! En självklar succé under granen i jul eller som en vacker gåva till någon du tycker om. Till hänget ingår också en läderrem. Hängernas mått är ca 25mm i diameter.

1495 kr

975 kr

 
1 495 kr

5 december 2012

Julklapparna hittar du hos Sobling.se!

Det sägs att årets julklapp är ett par hörlurar men vi tror mer på ett vackert och tidlöst smycke därför har vi nu fyllt Sobling.se med ännu mer smycken och klockor som passar hela familjen.
Här hittar ni några av de erbjudanden på klockor och smycken som vi har just nu på några av Sveriges största varumärken, perfekta att lägga under granen i jul eller kanske ett glittrande smycke som överraskning vid tolv-slaget på Nyårsafton?
Vi levererar alla produkter från Sobling.se som finns i lager inom 1-3 dagar och sista beställningsdagen för Julklappar med leverans 1-3 dagar är Fredagen den 21 December.

Armband från Thomas Sabo Charm Club i 925 sterling silver, att kombinera till deras berlocker. Finns i flera olika längder och grovlekar.
Just nu får du en berlock i present vid köp av armband!
Pris mellan 390:- och 790:-
Georg Jensens årliga utgåva av halsbandet "Artist heart", 2013 graverat på hjärtats baksida.
Just nu kampanjpris!
1295:- (ord.pris 1600:-)

Kampanjarmband från Kranz & Zieglers populära Story-kollektion i svart lammskinn.
Till detta armband ingår en berlock i silver med 18K guldförgyllning.

Snyggt treradigt armband i mjukt lammskinn med magnetlås att kombinera till berlocker från Kranz Ziegler Story kollektion, de populära armbanden och berlockerna uppskattas av tjejer/kvinnor och de passar till alla tillfällen, både vardag och fest.
Just nu kampanjpris!
695:-


Till Henne

Till Honom
Till Mormor